divendres, 28 d’octubre de 2016

Hem après sobre l'storytelling

Al llarg dels anys s'han anat transmetent moltes històries i contes populars de diferents maneres (oral, escrita, amb dibuixos, de manera animada...). Aquestes han d'estar formades per una introducció, nus i desenllaç, i ha d'aparèixer un conflicte o un punt àlgid, que fa que la història agafi un rumb diferent i ha de tenir elements que cridin l'atenció. S'han creat diverses aplicacions que permeten que qualsevol persona pugui crear el seu propi storytelling, com per exemple la pàgina Goanimate.  Com també Animoto, Puppet Pals, Storybird, iBooks... Així doncs, algunes empreses poden crear la seva pròpia narració (storytelling) i relacionar-la amb la seva marca o producte.

L'storytelling es pot utilitzar no només en educació, sinó realment en tots els àmbits. Sobretot és molt eficaç en l'àmbit de la publicitat ja que a la televisió es poden veure anuncis amb històries que impacten i tenen la reacció buscada en l'espectador. També es poden fer servir en l'ambit de medecina, per exemple un cas pot ser el de consienciar a les persones sobre els mètodes d'higiene a seguir. Considerem que l'storytelling és una eina molt eficaç perquè a partir de les noves tecnologies es pot crear una forma diferent d'explicar tant històries, conceptes, informacions... La classe d'avui ens ha servit per aprendre  com utilitzar les eines disponibles per a poder crear el nostre propi storytelling el qual us ensenyarem en la pròxima entrada al blog. 


                                                      http://www.launchpadtoys.com/


                                                                http://imagistory.com/


                                                       http://www.creappcuentos.com/


                                                      https://tocaboca.com/app/toca-town/                                                           http://www.curioushat.com/Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada